Z Hollanda sa opäť smejú, v Kazachstane pripomínal Borata

NETKY.SK • 7 December 2014, 17:51 • 2 min
Z Hollanda sa opäť smejú, v Kazachstane pripomínal Borata

PARÍŽ - Mediálny obraz francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda dostal ďalší úder. Spôsobila ho fotografia z piatkovej návštevy u kazašského prezidenta Nursultana Nazarbajeva.

slovakia

left justify in out

Hollande je na nej zachytený v tradičnom kazašskom kožuchu s baranicou ako daroch od lídra postsovietskej krajiny. Napriek vopred vydanému zákazu však fotograf šéfa Elyzejského paláca zachytil a Nazarbajev ho následne zverejnil na svojom konte na sociálnej sieti Instagram. Fotografia okamžite vyvolala posmešné reakcie. Niektorí Hollanda prirovnávali k známej filmovej postave kazašského novinára Borata. Fotografia však na želanie Paríža rýchlo zmizla, portál denníka Daily Telegraph ju však v sobotu zverejnil.

 

Ako podotýka, Hollande, aktuálne najnepopulárnejší prezident v moderných dejinách Francúzska, sa pre fotografie stal predmetom posmechu aj v uplynulých mesiacoch. Najprv to bol v septembri 2013 záber z jednej zo škôl, kde nástupcu Nicolasa Sarkozyho odfotili s úškľabkom na tvári a nápisom v pozadí: Dnes sa vraciame späť do školy. Fotografiu agentúry AFP a Reuters krátko na to stiahli. V januári zase prezidenta odfotili na skútri, ktorým sa mal parížskou dopravou predierať k utajovanej milenke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona