Z hnutia NOVA odchádza tretina členskej základne v Banskobystrickom kraji

NETKY.SK • 31 August 2015, 13:31 • 2 min
Z hnutia NOVA odchádza tretina členskej základne v Banskobystrickom kraji

BANSKÁ BYSTRICA - Tretina členskej základne hnutia NOVA z Banskobystrického kraja odchádza do KDH. Ide približne o 40 ľudí zo siedmich okresov kraja - Brezno, Detva, Žarnovica, Veľký Krtíš, Banská Bystrica, Lučenec a Poltár. Vyhlásil to dnes na tlačovej besede v Banskej Bystrici bývalý krajský predseda NOVA Pavol Žitňan, ktorý už minulý týždeň verejne oznámil, že prijíma ponuku pre vstup do tímu KDH Plus.

slovakia

left justify in out

"Dôvodom odchodu sú kroky, ktoré sa udiali v poslednom období po ohlásení koalície OĽaNO-NOVA. Nestotožnili sa celkom s tým, ako to bolo komunikované na samom začiatku," reagoval Žitňan.

 

Milo ho prekvapila reakcia a záujem kolegov, bývalých okresných predsedov NOVA, spolupracovať s ním aj v rámci KDH, ktoré spoločne vnímajú ako "silné politické hnutie s 25-ročnou históriou a silným politickým programom". O vstup ku kresťanským demokratom požiadajú v najbližších dňoch. V Banskobystrickom kraji má hnutie NOVA okolo 130 členov.

 

"Tento prestup nie je výťahom do poslaneckých lavíc, ale je to prijatie ponuky ku každodennej práci. Neprejavil som záujem kandidovať v parlamentných voľbách a ani som takú ponuku nedostal. Ak by som ju aj dostal, veľmi by som si ju vážil, ale odmietol by som. Myslím si, že by to nebolo voči členskej základni a voličom KDH korektné," zdôraznil Žitňan s tým, že do KDH vstupuje s úmyslom odborne tvoriť program a posilniť regionálnu a komunálnu politiku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona