Z Guantánama znovu prepúšťajú väzňov

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 18:21 • 2 min
Z Guantánama znovu prepúšťajú väzňov

MIAMI - Jemenský a tadžický štátny príslušník, obaja zadržiavaní vyše desať rokov vo väznici na americkej základni Guantánamo na Kube, boli prepustení a poslaní do Srbska. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Americké ministerstvo obrany dnes uviedlo, že oboch mužov prepustili z väznice na Guantáname po intenzívnej bezpečnostnej previerke. Pentagón ich identifikoval ako jemenského občana Mansúra Ahmada Saada Dajfího a tadžického občana Muhammadiho Davlatova.

 

Správa o najnovšom prepustení väzňov z Guantánama bola zverejnená v období, keď administratíva prezidenta Spojených štátov Baracka Obamu začala opäť znižovať počet osôb zadržiavaných na tejto základni.

 

Lee Wolosky, osobitný vyslanec amerického ministerstva zahraničných vecí pre zatvorenie Guantánama, vyhlásil, že Washington je Srbsku vďačný za prijatie uvedenej dvojice. Ide o prvý presun osôb zadržiavaných na Guantáname do tejto balkánskej krajiny. Pri najnovších presunoch odíde z Guantánama 76 väzňov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies