Z gréckeho tankera uniesli piatich cudzincov

NETKY.SK • 4 Február 2016, 13:10 • 2 min
Z gréckeho tankera uniesli piatich cudzincov

LAGOS - Neznáma skupina uniesla v nedeľu z ropného tankera vo vodách Nigérie piatich členov posádky pochádzajúcich z Filipín, Ruska a Gruzínska. Informoval o tom dnes expert na bezpečnosť námornej dopravy, na ktorého sa odvoláva agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa Dirka Steffena zo spoločnosti Risk Intelligence so sídlom v Dánsku prepadla grécke plavidlo MT Leon Dias skupina vystupujúca ako separatisti snažiaci sa o vytvorenie nezávislého štátu Biafra na juhovýchode Nigérie. Pravdepodobne však ide len o pretvárku v snahe navodiť dojem oprávnenosti požadovania výkupného.

Unesenými členmi posádky tankera sú kapitán pochádzajúci z Filipín, hlavný strojník, tretí strojník a elektrikár z Ruska a montér z Gruzínska. Nigérijské námorné sily oznámili, že uvedené plavidlo sa medzičasom presunulo k pobrežiu susedného Beninu.

 

Muž, používajúci na spôsob militantov z regiónu Delta Nigeru pseudonym General Ben, predtým pohrozil vyhodením tankera MT Leon Dias do vzduchu i s posádkou, ak nigérijské orgány neprepustia na slobodu Nnamdiho Kana, riaditeľa zakázanej stanice Radio Biafra obvineného z terorizmu, ktorého zadržiavajú od 17. októbra. Obe hlavné separatistické skupiny v danom regióne bohatom na ropu však popierajú, že by sa na tomto únose podieľali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona