Z funkcie odvolali aj Tillersonovho námestníka Steva Goldsteina

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 19:08 • 2 min
Z funkcie odvolali aj Tillersonovho námestníka Steva Goldsteina

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump neodvolal v utorok len ministra zahraničných vecí Rexa Tillersona, ale o funkciu prišiel aj jeden z jeho najbližších spolupracovníkov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na dvoch nemenovaných amerických predstaviteľov. Z funkcie bol na podnet Bieleho domu uvoľnený Steve Goldstein, doterajší námestník ministra zahraničných vecí pre verejnú diplomaciu a verejné otázky. Podľa citovaných zdrojov sa o svojom odvolaní dozvedel krátko po tom, ako spochybnil oficiálnu interpretáciu okolností Tillersonovho odchodu.

 

Goldstein totiž vydal vyhlásenie, v ktorom uviedol, že Tillerson "nepoznal dôvod" svojho odvolania. Minister sa podľa neho dozvedel o svojom uvoľnení z funkcie iba v utorok ráno, a to z príspevku, ktorý Donald Trump zverejnil na svojom twitterovom účte.

 

Agentúre AP sa bezprostredne nepodarilo získať Goldsteinovo vyjadrenie k okolnostiam jeho odvolania. Steve Goldstein bol vo funkcii len tri mesiace a nevôľu Bieleho domu vzbudil už viacerými svojimi vyjadreniami.

 

Trump v utorok poďakoval v utorok na Twitteri Tillersonovi za jeho výkon vo funkcii a uviedol, že jeho nástupcom bude šéf Ústrednej spravodajskej služby (CIA) Mike Pompeo. Kým Pompea na novom poste nepotvrdí Senát, je vedením Štátneho departmentu poverený doterajší Tillersonov prvý námestník John J. Sullivan.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies