Z funkcie odchádza šéf SARIO aj riaditelia ďalších dvoch rezortných agentúr

NETKY.SK • 10 August 2010, 07:35 • 2 min
Z funkcie odchádza šéf SARIO aj riaditelia ďalších dvoch rezortných agentúr

Z funkcie odchádza šéf SARIO aj riaditelia ďalších dvoch rezortných agentúr

slovakia

left justify in out

Minister hospodárstva Juraj Miškov (SaS) inicioval personálne zmeny na čele troch rezortných agentúr. Na ich posty bude následne vypísané výberové konanie.
      Miškov dal pokyn pripraviť podklady na odvolanie Róberta Šimončiča, povereného vedením Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO), ako aj generálneho riaditeľa Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA) Martina Vavřínka. Rovnako bude prostredníctvom správnej rady Národnej agentúry pre rozvoj malého a stredného podnikania (NARMSP) iniciovať odvolanie jej generálneho riaditeľa Milana Jankuru.
      "Na všetky posty odvolaných riaditeľov agentúr v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva a výstavby (MHV) SR bude vypísané výberové konanie s cieľom vybrať odborne aj osobnostne zdatných jedincov tak, aby sa predišlo rôznym špekuláciám o osobách, ako sa tomu stávalo v minulosti," informovalo komunikačné oddelenie rezortu.
      Minister ešte nerozhodol, koho poverí riadením týchto agentúr do uskutočnenia výberového konania, s najväčšou pravdepodobnosťou to však budú niektorí z riaditeľov rezortu hospodárstva. "Minister očakáva, že budúci uchádzači o posty riaditeľov agentúr predložia rôzne varianty a možné vízie smerovania týchto inštitúcií. Na ich základe následne predstaví ministerstvo spoločnú víziu. Hlavným zámerom je dosiahnuť, aby tieto agentúry do budúcna napĺňali podstatu svojej existencie čo možno najefektívnejšie," konštatovalo komunikačné oddelenie MHV.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies