Z fontány v centre mesta sa môžu napiť aj štvornohí domáci miláčikovia

NETKY.SK • 26 Október 2022, 09:34 • 2 min
Z fontány v centre mesta sa môžu napiť aj štvornohí domáci miláčikovia

ŠAĽA - Na začiatku pešej zóny v Šali pribudla nová pitná fontána. Mestu Šaľa ju darovala Západoslovenská vodárenská spoločnosť. Vodou z fontány sa dá naplniť aj fľaša, vedia sa z nej napiť i štvornohí domáci miláčikovia.

slovakia

left justify in out

Fontána je bezdotyková, senzorová. "Ak sa priblíži ruka k senzoru, spustí sa voda a z fontány sa dá pohodlne napiť. Bezdotykovo môžu záujemcovia načerpať vodu do vlastnej fľašky a na zemi je k dispozícii miska, ktorá sa po zatlačení tlačidla nohou naplní vodou," informovala hovorkyňa mesta Erika Kollerová. Prvú pitnú fontánu tohto druhu osadila vodárenská spoločnosť v obci Santovka, v jej pôsobnosti je aktuálne sedem fontán. Celkovo plánuje firma nainštalovať 24 pitných fontán tohto typu, potvrdil generálny riaditeľ Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti Nitra Marek Illéš.

 

img

 

Vodu z fontány v Šali si môžu záujemcovia načerpať od skorej jari až do neskorej jesene. Počas zimných mesiacov bude odstavená. Do fontány je privedená voda zo Žitného ostrova. "Mestu sme odovzdali certifikát, ktorý je dôkazom toho, že fontánka je vyhovujúca a môžeme cez ňu dodávať vodu na pitie. Tú čerpáme z Jelky, dodávame ju cez diaľkovody, skupinové vodovody až sem do Šale a fontána je priamo napojená na mestský vodovod," skonštatoval riaditeľ odštepného závodu Šaľa Zoltán Szabo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies