Z filipínskeho väzenia ušli štyria trestanci z militantnej skupiny abú Sajjáfa

NETKY.SK • 17 August 2015, 11:13 • 2 min
Z filipínskeho väzenia ušli štyria trestanci z militantnej skupiny abú Sajjáfa

MANILA - Štyria trestanci, pravdepodobne členovia militantnej skupiny abú Sajjáfa, ušli dnes z väzenia na juhu Filipín. Informovala o tom agentúra DPA na základe oznámenia velenia miestnych námorných síl.

slovakia

left justify in out

Trestanci podľa tohto zdroja utiekli ešte pred svitaním z nápravného zariadenia v meste Izabela v provincii Basilan, 900 kilometrov južne od filipínskej metropoly Manila: pílou vyrezali mriežku na ventilačnom okienku. Dvaja z nich sú súdení za vraždu a pokus o vraždu, jeden čelí obvineniam v súvislosti s držbou drog a posledný je súdený za krádež auta. Bezpečnostné jednotky už po utečencoch začali pátranie.

 

Skupina abú Sajjáfa, ktorá vznikla v 90. rokoch, je jednou z najmenej troch islamistických ozbrojených skupín stojacich mimo vládnej mierovej zmluvy s hlavnou filipínskou povstaleckou organizáciou - Frontom národného oslobodenia Morov (MNLF). Na svedomí má množstvo teroristických útokov a často tiež využíva praktiky únosov a vydieračstva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies