Z extraligistov sú bez dlhov len Košice a Piešťany

NETKY.SK • 3 Júl 2013, 09:12 • 2 min
Z extraligistov sú bez dlhov len Košice a Piešťany

BRATISLAVA - Hokejové kluby HC Košice a ŠHK 37 Piešťany ako jediní účastníci najvyššej slovenskej súťaže neevidujú dlhy, najvyššie ich majú v Dukle Trenčín. Informáciu zverejnilo stredajšie vydanie denníka Šport.

slovakia

left justify in out

Extraligisti majú ešte pár týždňov na predloženie relevantných dokumentov, ako svoje záväzky vyrovnali. Do nového ročníka sa prihlásilo všetkých desať doterajších mužstiev, ktoré pre štart v súťaži musia splniť viaceré podmienky. Funkcionári si pri vyrovnávaní záväzkov môžu pomôcť okrem uhradenia dlhov aj splátkovým kalendárom, súdnym konaním či materiálnym odškodnením.

Podľa vyjadrení funkcionárov klubov, ktorých oslovil denník Šport, majú okrem Košíc a Piešťan ďalšie kluby dlhy. Vo Zvolene doplácajú minulú majstrovskú sezónu, Banská Bystrica a Skalica nespresnila sumu záväzkov. V Martine priznali 60-tisícový dlh, o 5-tisíc eur vyšší je v Nitre. V Poprade dlhujú 100-tisíc, v Žiline 200-tisíc a v Trenčíne asi 300-tisíc eur. "K dnešnému dňu neevidujeme žiadne dlhy z minulej či predchádzajúcich sezón voči hráčom, trénerom ani iným subjektom. Všetko máme vyrovnané, a teda máme čistý stôl. Nebude naozaj nič brániť tomu, aby sme bez problémov dostali licenciu pre budúcu sezónu. To, že si nerobíme dlhy, je výsledok dlhodobej zodpovednosti vedenia HC pri uzatváraní hráčskych zmlúv. Nikoho nepreplácame, nesľubujeme hory - doly, dávame len toľko, na čo máme," uviedol pre stredajšie vydanie denníka Šport generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.

V majstrovskom Zvolene doplácajú hráčom financie za poslednú sezónu a do ligy pôjdu s čistým štítom. "Vlani, keď som do funkcie nastupoval, boli sme dlžní piatim hráčom zhruba 30 000 eur. Peniaze sa zháňajú ťažko, ale ako sme zvládli poslednú sezónu, získali titul, sponzori sa nám neotočili chrbtom. Peňazí bude toľko ako naposledy, ale situácia sa neraz mení, a tak nikto nemôže hovoriť o stopercentnej istote. Každý máme nejaké konexie a každý z nás, funkcionárov, prispeje do spoločného balíka nejakými financiami prostredníctvom sponzorov," cituje Šport generálneho manažéra HKM Zvolen Milana Čankyho.

Najväčšie finančné problémy sú momentálne asi v Trenčíne. "Podlžnosti tvoria asi 100 000 eur. Rokujeme s hráčmi i trénermi o termínoch splátok. Radi by sme túto čiastku uhradili do udelenia licencie. Ak by nám zostalo niečo visieť vo vzduchu, dohodneme sa na splátkových kalendároch. Priznávam, že v niektorých prípadoch vedieme aj súdne konania s hokejistami. Staršie podlžnosti riešime za pochodu a predstavujú približne 200 000 eur," poznamenal pre Šport Milan Sedláček, akcionár Dukly zodpovedný za financie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies