Z Európy je jeden favorit na titul, Holandsko

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 14:30 • 2 min
Z Európy je jeden favorit na titul, Holandsko

SAO PAULO - Ak nejaký európsky tím môže konečne vyhrať majstrovstvá sveta vo futbale na juhoamerickom kontinente, tak je to Holandsko.

slovakia

left justify in out

V 84-ročnej histórii MS sa ešte nestalo, aby Európania triumfovali v Južnej Amerike. Podľa USA Today to však v Brazílii môžu dokázať práve Holanďania, ktorí ako iba jeden z dvoch tímov z Európy v doterajšom priebehu šampionátu zdolali juhoamerického súpera. "Oranjes" si v súboji o prvé miesto v B-skupine zásluhou skvelého taktického výkonu poradili s Čiľanmi 2:0 (ešte predtým Švajčiari zdolali Ekvádorčanov 2:1).

 

"Holanďania perfektne zvládli čilský test a to ešte nemali k dispozícii útočníka Van Persieho. Prvých 20 minút sa vyrovnávali s tlakom súpera, ďalších 50 minút držali loptu v neutrálnych zónach a potom gólovo udreli. Bol to výkon z učebnice, ako sa má hrať vo vyraďovacej fáze," napísal USA Today. 

 

Holanďania sa v osemfinále stretnú s Mexičanmi a môžu použiť podobnú taktiku ako proti Čile. "Ak holandskí futbalisti postúpia, budú hrať s víťazom zápasu Kostarika - Grécko. Pri všetkej úcte k týmto dvom tímom, ani jeden z nich nie je taký nebezpečný ako Čile. Holandsko ešte nikdy nezískalo titul majstra sveta, ale možno práve teraz je čas na zmenu," dodáva americký denník vo svojej prognóze. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies