Z Europolu unikli na internet dôverné materiály

NETKY.SK • 30 November 2016, 18:46 • 2 min
Z Europolu unikli na internet dôverné materiály

HAAG - Porušenie bezpečnostných predpisov jedným zo zamestnancov Europolu v Haagu, konkrétne kopírovanie služobných textov doma, malo za následok, že sa na web dostalo viac ako 700 stránok dôverných policajných spisov z najmenej 54 prípadov, a to vrátane mien a telefónnych čísiel osôb spájaných s terorizmom v Európe.

slovakia

left justify in out

Správu priniesla s odvolaním sa na investigatívnu reláciu holandskej verejnoprávnej televízie NOS tlačová agentúra AP.

 

Celoeurópska policajná organizácia vo vyhlásení zdôraznila, že dodržuje bezpečnostné predpisy na vysokej úrovni a informuje o nich pravidelne členské štáty.

 

Europol súčasne ubezpečil, že dôverné materiály obsahujú detaily káuz spred viac ako desaťročia, pričom veľká časť z nich už nepatrí medzi utajované dokumenty. Niektoré ich fragmenty sa na webe ocitli už skôr.

 

Organizácia už začala s objasňovaním porušenia bezpečnostných predpisov a informovala orgány tých členských krajín, ktoré sa podieľali na vyšetrovaní inkriminovaných prípadov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies