Z Etixxu bude AWT-Greenway aj s Baškom

NETKY.SK • 12 November 2014, 19:11 • 2 min
Z Etixxu bude AWT-Greenway aj s Baškom

PRAHA - Rezervný tím cyklistického elitného družstva World Tour Omega Pharma-QuickStep sa už nebude volať Etixx, ale AWT-GreenWay a bude v ňom jazdiť aj Slovák Erik Baška.

slovakia

left justify in out

Už z názvu vyplýva, že dôležitým sponzorom tímu bude GreenWay, slovenská spoločnosť zaoberajúca sa prevádzkou elektromobilov. Informuje o tom špecializovaný server roadcycling.cz.

 

"Baška je skvelý šprintér, bol o neho veľký záujem. Sme radi, že si vybral práve nás," vyjadril sa športový riaditeľ AWT-GreenWay René Andrle. Už dlhší čas je známe, že okrem pretekára Bašku prichádza do premenovaného tímu na pozíciu športového riaditeľa jeho krajan Martin Riška. Doteraz pracoval na pozícii športového riaditeľa v slovenskom kontinentálnom tíme Epic janom greenway, ktorý však po tejto sezóne končí. 

 

Jednou z najzaujímavejších akvizícií AWT-GreenWay pre novú sezónu je Francúz Rayane Bouhanni, ktorý v tomto roku vyhral 12 pretekov. Stal sa juniorským majstrom Francúzska v pretekoch jednotlivcov na ceste a v časovke skončil druhý, rovnako tak na juniorských Pretekoch mieru. Rayane je mladší brat Nacera Bouhanniho, ktorý v tomto roku ovládol šprintérsku súťaž na Giro d´Italia a víťazné etapy zaznamenal aj na Vuelte. "Je mladší ako Nacer, ale rozhodne nie horší. Má úžasnú regeneráciu, čiže vhodný typ pre etapové preteky," pripomenul René Andrle.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies