Z druhého piliera už vystúpilo vyše 63.000 sporiteľov

NETKY.SK • 17 Február 2013, 20:17 • 2 min
Z druhého piliera už vystúpilo vyše 63.000 sporiteľov

Z druhého dôchodkového piliera k dnešnému dňu vystúpilo 63.061 sporiteľov. Za tento počet ľudí musia dôchodcovské správcovské spoločnosti vrátiť spolu 198,70 milióna eur. "Počet vstupujúcich dosiahol 10.254 osôb," konštatoval hovorca Sociálnej poisťovne (SP) Peter Višváder.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informoval, vzhľadom na vysoký počet vystupujúcich a pretrvávajúci záujem poisťovňa predĺžila vo svojich pobočkách na celom Slovensku otváracie hodiny vo štvrtok 31. januára do 19.00 hodiny. "Záujemcom o vystúpenie odporúčame, aby využili tieto predĺžené otváracie hodiny a priniesli odhlášku osobne," dodal.

Rozhodujúce pre platnosť tohto kroku je totiž fyzické doručenie odhlášky. "Nestačí, ak bola odoslaná s dátumom 31. január, musí byť v tento deň v niektorej z pobočiek SP doručená. Ak by ju sporitelia zaslali dnes alebo zajtra, už by pravdepodobne nebola doručená v čase, ktorý bol novelou zákona na to určený," vysvetlil.

Ako dodal, príslušná odhláška je k dispozícii na internetovej stránke poisťovne alebo priamo v pobočkách. "Tlačivo "Oznámenie fyzickej osoby, ktorá je k 1. septembru 2012 sporiteľom, ktorého obsahom je prejav vôle, aby mu zaniklo právne postavenie sporiteľa" je dostupné na webovej stránke www.socpoist.sk, ako aj vo všetkých pobočkách," objasnil Višváder.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies