Z dražby pol milióna dolárov pre Wilsonove deti

NETKY.SK • 13 November 2015, 14:10 • 2 min
Z dražby pol milióna dolárov pre Wilsonove deti

INDIANAPOLIS - Charitatívna aukcia spoločnosti eBay, ktorá zbiera peniaze pre rodinu zosnulého jazdca amerického formulového seriálu IndyCar Justina Wilsona, získala za vyše 500 predaných položiek viac ako 500-tisíc dolárov.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný Brit podľahol následkom vážnych poranení hlavy, ktoré utrpel koncom augusta na pretekoch v Long Ponde. Pilota tímu Andretti Autosport trafil do hlavy úlomok z monopostu Sagea Karama, ktorý dostal šmyk a narazil do ochranného múru. Wilsonova formula následne nekontrolovane čelne vrazila do vnútornej bariéry. Brita po vyslobodení z trosiek helikoptérou previezli do nemocnice v kritickom stave, bol v kóme a deň po havárii zomrel. Zanechal po sebe manželku a dve dcéry.

V aukcii sa doteraz predalo 509 predmetov v hodnote 546 967 USD. Podpísaná jazdecká helma úradujúceho šampióna IndyCar Scotta Dixona našla svojho nového majiteľa za 18 200 USD. Ohňovzdornú pretekársku kombinézu trojnásobného majstra sveta F1 Lewisa Hamiltona vydražili za 16 100 USD. Uskutočnili sa aj iné súkromné aukcie, celkovo sa podarilo zatiaľ vyzbierať 637 067,94 USD. Všetky financie putujú na konto nadácie Wilsonove deti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona