Z dozorcu v Leopoldove bude väzeň: Sedem rokov za lúpež

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 11:20 • 2 min
Z dozorcu v Leopoldove bude väzeň:  Sedem rokov za lúpež

TRNAVA - Krajský súd v Trnave odsúdil na sedem rokov väzenia Maroša Sýkoru, ktorý vlani ešte ako príslušník Zboru väzenskej a justičnej stráže v Leopoldove násilím obral o peniaze čerstvo prepusteného väzňa.

slovakia

left justify in out

Sýkora podľa obžaloby aj s ďalším páchateľom 1. mája minulého roku násilím naložil do auta 60-ročného Miroslava, ktorého tesne predtým prepustili z väzenia v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove. Povedali mu, že ide o policajný zákrok. Odviezli ho za Hlohovec, kde mu z ponožky zobrali vyše 3 400 eur. Sýkora po vznesení obvinenia prišiel o prácu.


Okresný súd v Trnave pôvodne Sýkoru odsúdil na trojročný trest odňatia slobody. Proti výške trestu pod zákonom stanovenú trestnú sadzbu sa odvolala prokurátorka, ale aj obhajca, ktorý žiadal ešte nižší trest.

 

Krajský súd v Trnave vyhovel odvolaniu prokuratúry a uložil dnes už bývalému väzenskému dozorcovi trest odňatia slobody na sedem rokov, čo je dolná hranica trestnej sadzby v prípade zločinu lúpeže. Žiadne výnimočné okolnosti na zníženie trestu súd v tomto prípade nenašiel.

 

Rozsudok krajského súdu je právoplatný a nie je možné sa proti nemu odvolať.

 

Sýkora dnes na súd neprišiel, požiadal o konanie bez jeho prítomnosti. Na prvostupňovom súde sa ku skutku priznal, oľutoval ho a poškodenému, ktorý žije ako bezdomovec na východe Slovenska, sa ospravedlnil.

 

Ďalší obžalovaný Roman Jankovič bol vyčlenený na samostatné pojednávanie, podľa dostupných informácií je stále na úteku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies