Z dna vylovili chvost havarovaného lietadla AirAsia

NETKY.SK • 10 Január 2015, 12:05 • 2 min
Z dna vylovili chvost havarovaného lietadla AirAsia

JAKARTA - Indonézski záchranári v sobotu vyzdvihli na hladinu Jávskeho mora chvost lietadla spoločnosti AirAsia, ktoré sa zrútilo koncom decembra počas búrky.

slovakia

left justify in out

Z dna v hĺbke približne 30 metrov sa im tak podarilo učiniť prostredníctvom vzduchových vakov. Ide o dôležitý krok v záujme zistenia príčin nešťastia , keďže v zadnej časti stroja sú umiestňované záznamníky dokumentujúce priebeh letu. Signály z čiernych skriniek však v piatok zachytili približne kilometer od miesta nálezu chvosta. Ak sa to potvrdilo, mohli by byť poškodené. Pátranie po troskách havarovaného lietadla navyše komplikujú silné prúdy, vietor a veľké vlny.

 

Lietadlo typu Airbus A320-200 so 162 cestujúcimi a členmi posádky zmizlo 28. decembra počas letu z indonézskej Surabaye do Singapuru pri Borneu. Krátko predtým, ako dispečeri s lietadlom stratili kontakt, piloti žiadali o zmenu výšky pre nepriaznivé počasie, vzhľadom na premávku však dostali len čiastočné povolenie. Airbus bol v tom čase približne v polovici letu. Doteraz sa podarilo nájsť telesné pozostatky 48 ľudí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona