Z členstva v IS a účasti na bombových útokoch obvinili 26 ľudí

NETKY.SK • 25 November 2015, 17:29 • 2 min
Z členstva v IS a účasti na bombových útokoch obvinili 26 ľudí

BEJRÚT - Libanonský vojenský súd obvinil dnes 26 ľudí z účasti na dvoch bombových útokoch, pri ktorých 12. novembra zahynulo 44 ľudí, a tiež z členstva v militantnej skupine Islamský štát (IS). Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa justičný zdroj.

slovakia

left justify in out

Priamo z účasti na bombových útokoch súd obvinil 23 osôb, medzi nimi aj Sýrčanov a Libanončanov. Ďalšie tri osoby boli obvinené výlučne z členstva v IS.
Dejiskom zmienených útokov bola rušná obytná a obchodná štvrť Burdž barádžna ("Veža veží") v južnej časti Bejrútu, považovaná za baštu šiitského hnutia Hizballáh. K zodpovednosti za oba incidenty sa následne prihlásil Islamský štát.


Oddiely Hizballáhu bojujú v Sýrii po boku vládnej armády a s ňou spriaznených milícií proti protivládnym povstalcom, medzi ktorými sú aj islamistickí radikáli z IS a Frontu an-Nusra, napojeného na teroristickú sieť al-Káida.


Libanonské bezpečnostné zložky doplnili, že počas vyšetrovania boli zatknuté aj ďalšie osoby, avšak bez priameho prepojenia na tieto útoky, skonfiškované veľké množstvo výbušnín.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona