Vo Zvolene zasahujú hasiči, z vagóna unikol hydroxid sodný

NETKY.SK • 4 Júl 2017, 17:18 • 2 min
Vo Zvolene zasahujú hasiči, z vagóna unikol hydroxid sodný

ZVOLEN - Na železničnej stanici vo Zvolene zasahovali dnes podvečer hasiči. Bol tam hlásený únik hydroxidu sodného z cisternového vagóna o objeme približne 40.000 litrov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Podľa Dušana Hancka z Operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici zásah skončil krátko pred 19.00 h.

 

"Po prvotnom prieskume sa zistilo, že látka uniká cez ventil. Hasiči vybudovali na mieste udalosti dekontaminačnú sprchu a snažili sa zabrániť úniku kvapalnej látky," pokračovala Farkasová.

 

Ako pre TASR uviedol Hancko, v súčinnosti s majiteľom cisternového vagóna, v ktorom sa prepravovala nebezpečná látka, sa podarilo opraviť netesniaci ventil, cez ktorý unikala. Nákladná súprava tak mohla pokračovať v ceste do miesta určenia smerom na východné Slovensko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies