Z českého trhu sťahujú druhý francúzsky syr v priebehu mesiaca, môže vyvolať zápal čriev

NETKY.SK • 27 August 2014, 19:00 • 2 min
Z českého trhu sťahujú druhý francúzsky syr v priebehu mesiaca, môže vyvolať zápal čriev

PRAHA - Z českého trhu sa sťahuje v priebehu mesiaca už po druhý raz zdraviu škodlivý syr, ktorý nakúpila a predávala spoločnosť Český archív vín.

slovakia

left justify in out

Štátna veterinárna správa rozhodla tentoraz o pozastavení predaja francúzskeho syra Morbier Cremier, v ktorom výrobca zistil pri kontrole prítomnosť baktérie Escherichia coli, produkujúcej Shiga toxín, informovali české elektronické médiá s odvolaním sa na hovorcu správy Josefa Dubena.
     

Francúzsky výrobca varoval prostredníctvom systému rýchleho varovania všetkých potenciálnych konzumentov v krajinách odberu produktu, ktorým je Morbier Cremier - Monts de Joux, číslo šarže 077, dátum spotreby 30. 8. 2014 od výrobcu Cooperative des Monts de Joux, Francúzsko, schvaľovacie číslo FR 25041 001 CE.
     

Český dovozca a distributér stiahol z trhu 25 kilogramov tohto tovaru, viac ako deväť kilogramov syra sa však už predalo. Zákazníci ho môžu vrátiť na mieste zakúpenia.
     

Syr môže u spotrebiteľov vyvolať vážne ochorenie sprevádzané zápalom čriev, náhlymi bolesťami v brušnej oblasti, krvavou hnačkou a zvracaním. V niektorých prípadoch môže bakteriálna infekcia zanechať trvalé následky a výnimočne viesť aj k úmrtiu.
     

Iba začiatkom augusta urobili veterinári rovnaký objav v syre Saint-Marcellin Dauphinois.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies