Z Česka môžu pre počasie meškať alebo byť zrušené vlaky

NETKY.SK • 2 December 2014, 10:11 • 2 min
Z Česka môžu pre počasie meškať alebo byť zrušené vlaky

BRATISLAVA - Nepriaznivé počasie v Českej republike môže dnes ovplyvniť aj medzinárodné vlaky na Slovensko.

slovakia

left justify in out

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) upozorňuje, že vlaky z Česka môžu meškať 60 až 120 minút, prípadne môžu byť aj odrieknuté. Agentúru SITA o tom informovala riaditeľka odboru komunikácie ZSSK Jana Morháčová.

 

České dráhy (ČD) pre počasie výrazne obmedzia osobnú vlakovú dopravu v celej republike. Väčšina vlakov bude odmietnutá alebo pôjde s výrazne zníženou kapacitou, informovala Morháčová. "Doprava je zabezpečovaná len vo veľmi obmedzenom rozsahu s náhradnými motorovými súpravami," priblížila situáciu u našich susedov. ZSSK preto upozorňuje cestujúcich do Českej republiky, aby zvážili cestu vlakom a prípadne použili iné dopravné prostriedky. O aktuálnej situácie bude ZSSK informovať. Aktuálne informácie o osobnej železničnej doprave je možné získať aj na kontaktnom centre 18 188 alebo na čísle +421 2448 58 188 (pri volaniach zo zahraničia). Poradia aj pracovníci v zákazníckych centrách či v pokladniciach na jednotlivých staniciach, informácie možno nájsť aj na www.slovakrail.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies