Z centra Budapešti vykázali segwaye a ďalšie dopravné prostriedky

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 16:55 • 2 min
Z centra Budapešti vykázali segwaye a ďalšie dopravné prostriedky

BUDAPEŠŤ - Od polovice júna bude na chodníkoch a v peších zónach v centre Budapešti zakázané jazdiť na segwayi, elektricky poháňaných bicykloch, kolobežkách, skateboardoch a hoverboardoch, ako aj na štvorkolesových "pivných bicykloch" či rikšiach.

slovakia

left justify in out

Samospráva V. budapeštianskeho obvodu o tom informovala v utorok maďarskú agentúru MTI. V zdôvodnení rozhodnutia uviedla, že v uplynulom období sa segwaye, teda dvojkolesové elektrické samovyvažovacie dopravné prostriedky, a ďalšie uvedené dopravné prostriedky mimoriadne rozmnožili a radnica zaznamenal mnoho sťažností návštevníkov centra.

 

V mnohých prípadoch si tieto dopravné prostriedky prenajímajú neskúsení ľudia a jazdia relatívne vysokou rýchlosťou, pričom množstvo havarijných situácií spôsobuje aj ich bezhlučnosť.

Pivné bicykle a rikše sú na chodníkoch a v peších zónach zasa neprijateľné pre svoju veľkosť, zdôvodnila samospráva, ktorá avizovala, že za porušenie zákazu hrozí páchateľom pokuta až do 150 000 forintov (takmer 470 eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies