Z bytu českého exministra Langra v Olomouci vynášali policajti vrecia a škatule

NETKY.SK • 14 Október 2015, 09:49 • 2 min
Z bytu českého exministra Langra v Olomouci vynášali policajti vrecia a škatule

PRAHA - Bývalého českého ministra vnútra Ivana Langra, zadržaného v súvislosti s údajnou korupčnou kauzou, odviezli v utorok neskoro večer policajti z jeho domu v Olomouci na neznáme miesto.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes spravodajský server Novinky.cz poznamenajúc, že polícia z jeho domu vynášala vrecia a papierové škatule a situáciu nekomentovala. Stalo sa tak približne po štyroch hodinách, keď tam Langra previezli z Prahy.

 

Langrov dom v centre mesta opustili v noci na dnes po vyše 13 hodinách žalobcovia z olomouckého vrchného štátneho zastupiteľstva. Dianie okolo odmietli akokoľvek komentovať.

 

Prehliadka v olomouckom byte bývalého podpredsedu ODS a Poslaneckej snemovne Langra trvala podľa Noviniek od utorňajšieho rána do 23.00 h. Langra z neho odviezli dvaja policajti s tým, že neuviedli, kam ho prevážajú.

Detektívi z Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) kvôli podozreniam z korupcie a zneužitia právomocí zasahovali v utorok aj v Prahe.

 

Olomoucký hajtman (župan) Jiří Rozbořil (ČSSD), ktorého tiež v utorok vypočúvali v súvislosti so zásahom ÚOOZ, nenastúpil dnes do práce a zrušil tiež dnešný plánovaných program, píšu Novinky. Policajti strávili s Rozbořilom v utorok šesť hodín v jeho kancelárii na župnom úrade. Župan mal dnes podľa médií vypnutý telefón; spojiť s ním sa nepodarilo ani je námestníkom.

 

V rámci tejto kauzy sa vyšetrovatelia podľa médií zamerali i na Langrovho známeho, podnikateľa z Olomouca Ivana Kyselého. Zadržali tiež námestníka z olomouckého krajského riaditeľstva Karola Kadleca.

 

Utorňajšiu protikorupčnú operáciu, ktorá sa na viacerých miestach v Česku konala od utorňajšieho rána, detektívi nazvali Vidkun, podľa nórskeho fašistického kolaboranta Vidkuna Quislinga. Vyšetrovatelia ju dôkladne pripravili a utajovali s tým, že o nej vedelo iba niekoľko ľudí.

 

Česká televízia (ČT) v tejto súvislosti v utorok uviedla, že tento policajný zásah súvisí so solárnou elektrárňou Ševětín, ktorá stojí neďaleko Českých Budějovic.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies