Z brutálnej vraždy priateľky obvinený Miroslav ostáva vo väzbe, hrozí mu doživotný trest

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 15:00 • 2 min
Z brutálnej vraždy priateľky obvinený Miroslav ostáva vo väzbe, hrozí mu doživotný trest

BANSKÁ BYSTRICA – Okresný súd v Banskej Bystrici dnes zamietol žiadosť 50-ročného Miroslava Š. o prepustenie z väzby z dôvodov možného úteku a pokračovania v trestnej činnosti. Miroslava stíhajú za obzvlášť závažný zločin vraždy 28-ročnej priateľky Evy z Novej Bane. Rozhodnutie súdu je právoplatné, obvinený sa vzdal práva podať voči nemu sťažnosť.

slovakia

left justify in out

K vražde došlo v nedeľu 19. februára v penzióne v banskobystrickej mestskej časti Radvaň, kde sa dvojica stretávala. Motív útoku nie je známy. Obvinený spôsobil nožom priateľke 59 rán na hlave a krku. Večer potom na polícii oznámil, čo spravil. Bližšie okolnosti vraždy, ako aj motív konania Miroslava Š. sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Je známe, že Miroslav sa ku skutku okrem prvotnej informácie nevyjadruje a tento stav stále trvá. Vyšetrovanie zatiaľ nie je ukončené, robia sa rôzne úkony vrátane skúmania duševného stavu obvineného.

Ženatého Miroslava v minulosti odsúdili za to, že polial kyselinou priateľku Zuzanu a v roku 2000 zavraždil ďalšiu priateľku Evu. Za zohavenie Zuzany dostal šesť rokov nepodmienečne, za vraždu gymnazistky Evy, ktorá s ním bola tehotná, 23 rokov odňatia slobody. V oboch prípadoch sa dostal na slobodu po čiastočnom odpykaní trestov na podmienku. Z trestu za vraždu sa Miroslav vrátil iba v júli minulého roku. Hrozí mu doživotný trest odňatia slobody.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies