Z Británie deportovali zakladateľa protimoslimského hnutia PEGIDA

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 15:14 • 2 min
Z Británie deportovali zakladateľa protimoslimského hnutia PEGIDA

LONDÝN - Z Británie deportovali v nedeľu zakladateľa ultrapravicovej a protimoslimskej skupiny Európania proti islamizácii Západu (PEGIDA) Lutza Bachmanna, pretože jeho prítomnosť v tejto krajine "neprospieva verejnému blahu". Informovala o tom v pondelok agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie britského ministerstva vnútra.

slovakia

left justify in out

"Pohraničná polícia je oprávnená neudeliť povolenie na vstup, ak dospeje k záveru, že prítomnosť v Británii neprospeje verejnému blahu," uvádza sa vo vyhlásení britskej pohraničnej polície v súvislosti s Bachmannovým vyhostením.

 

Bachmann (45) mal v úmysle vystúpiť na ultrapravicovom zhromaždení v londýnskom Hyde Parku, kde mal v úmysle prehovoriť v mene Rakúšana Martina Sellnera, jedného z vodcov antiimigračnej skupiny a ultrapravicovej skupiny Identitäre Bewegung Österreichs (IBÖ), ktorému odopreli vstup do Británie minulý týždeň.

 

Bachmanna zadržali v sobotu večer na londýnskom letisku Stansted v sobotu večer z "politických dôvodov" a v nedeľu ho deportovali. Ešte v ten istý deň sa zúčastnil na demonštrácii skupiny PEGIDA v Mníchove.

 

Sellnerov prejav prečítal v Hyde Parku bývalý líder britskej ultrapravicovej organizácie Anglická obranná liga (EDL) a zakladateľ skupiny Pegida UK Tommy Robinson.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies