Z brazílskej vládyodstúpil ďalší minister, šéf rezortu zdravotníctva

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 08:19 • 2 min
Z brazílskej vládyodstúpil ďalší minister, šéf rezortu zdravotníctva

SAO PAULO - Z brazílskeho vládneho kabinetu odstúpil v stredu ďalší minister. Šéf rezortu zdravotníctva, Marcelo Castro, podal demisiu v súlade so skorším vyhlásením svojej Strany brazílskeho demokratického hnutia (PMDB). Tá ešte koncom marca ohlásila odchod z vládnej koalície prezidentky Dilmy Rousseffovej.

slovakia

left justify in out

PMDB avizovala, že postupne odstúpi všetkých jej sedem členov vládneho kabinetu, uvádza agentúra AP. Dodáva, že doposiaľ už podali demisiu šéfovia rezortov vedy a techniky, civilného letectva, baníctva a energetiky a tiež turizmu. Jedinou členkou strany, ktorá vo vláde doposiaľ ostáva vo funkcii ministerky poľnohospodárstva je Kátia Abreuová, blízka priateľka prezidentky Rousseffovej.

 

Brazílska prezidentka prehrala 17. apríla hlasovanie dolnej komory parlamentu o jej odvolaní z funkcie. Za začatie procesu jej zosadenia, tzv. impeachmentu, hlasovala vyše dvojtretinová väčšina z 513 poslancov. Návrh teraz dostane na posúdenie Senát, v ktorom stačí na jej odvolanie a postavenie pred súd už len jednoduchá väčšina hlasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona