Z Bratislavy sa od piatka bude lietať priamo do Bruselu

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 09:12 • 2 min
Z Bratislavy sa od piatka bude lietať priamo do Bruselu

BRATISLAVA - Z Bratislavy bude možné letieť na hlavné bruselské letisko Zaventem od piatka 8. apríla. Letecká spoločnosť Ryanair tam presunie lety, ktoré doteraz prevádzkovala na letisko v Charleroi južne od belgickej metropoly. Ako informovalo Letisko Bratislava, denná priama linka do Bruselu bude v prevádzke šesťkrát týždenne okrem soboty minimálne do konca najbližšieho zimného letového poriadku, teda do konca marca 2017.

slovakia

left justify in out

"Denné pravidelné letecké spojenie z Letiska Bratislava do Bruselu malo byť v prevádzke od 1. apríla 2016. Pre tragické udalosti na hlavnom bruselskom letisku boli všetky lety Ryanairu presunuté do 7. apríla na letisko Charleroi," uviedla hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková. Prílet linky z Bruselu do Bratislavy je denne o 20:10 a odlet z Bratislavy do Bruselu o 20:35. Prevádzka na bruselskom letisku Zaventem sa postupne obnovuje po teroristickom útoku z 22. marca.


Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe. Počas tohtoročného letného letového poriadku od 27. marca do 29. októbra prevádzkuje z Bratislavy devätnásť pravidelných liniek so 73 letmi týždenne. Pravidelné spojenia z Bratislavy zabezpečuje od 10. októbra 2005 a na letisku v slovenskej metropole zriadil vlani v marci svoju základňu. Spoločnosť na pravidelných linkách z a do Bratislavy v minulom roku prepravila 1 010 578 cestujúcich, čo bolo medziročne o 24,5 % viac.


Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava, a. s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004, disponuje základným imaním vo výške 292,43 mil. eur. História letiska siaha do roku 1946. Spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR spravuje všetky jej akcie od septembra 2014, kedy prevzalo od Fondu národného majetku SR jeho podiel vo výške 50,30 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies