Z Bratislavy sa bude na jeseň denne lietať do Moskvy, na jar prídu ďalšie linky

NETKY.SK • 17 August 2015, 12:06 • 2 min
Z Bratislavy sa bude na jeseň denne lietať do Moskvy, na jar prídu ďalšie linky

BRATISLAVA – Bratislavské letisko bude mať od októbra tohto roku opäť denné letecké spojenie s Moskvou. Na jar budúceho roku by mali zase pribudnúť nové letecké linky do Sofie, Tbilisi či Tel Avivu. Pre TASR to uviedol generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Ivan Trhlík.

slovakia

left justify in out

"Od októbra 2015 by mala prísť spoločnosť Pobeda, ktorá je zo skupiny Aeroflot, a mala by lietať každý deň na linke Bratislava – Moskva," avizoval Trhlík. Moskva je podľa neho pre bratislavské letisko dôležitou destináciou. Turisti zo Slovenska budú môcť totiž cez Moskvu a sieť jej liniek cestovať do vzdialenejších častí Ruskej federácie a vôbec na ázijský kontinent.

 

Zároveň bratislavské letisko podľa Trhlíka už dlhodobo pociťuje dopyt po leteckých spojeniach do bulharskej Sofie, Skopje v Macedónsku či Tbilisi v Gruzínsku alebo do Teheránu v Iráne a Tel Avivu v Izraeli. "Toto sú typy destinácií, o ktorých si myslím, že celkom určite otvoríme," priblížil Trhlík. Malo by sa tak podľa neho stať v marci či apríli budúceho roku.

 

Trhlík tiež potvrdil, že platí plánované spustenie spojenia Bratislavy a Berlína od 27. októbra tohto roku. Linku bude prevádzkovať spoločnosť Ryanair. Spolupráca so spoločnosť Niki, ktorú vlastní Air Berlin, však definitívne padla. Air Berlin totiž prechádza veľkou reštrukturalizáciou. Spoločnosť tak zrušila projekt, ktorý mal Bratislave pôvodne priniesť od októbra linky do Bruselu a Viedne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies