Z Bratislavy sa bude lietať aj do Macedónska

NETKY.SK • 2 December 2015, 11:33 • 2 min
Z Bratislavy sa bude lietať aj do Macedónska

BRATISLAVA - Z bratislavského letiska sa bude lietať aj do macedónskeho Skopje. Leteckú linku plánuje prevádzkovať maďarská letecká spoločnosť Wizz Air.

slovakia

left justify in out

Ako informovala na stredajšej tlačovej besede komunikačná manažérka spoločnosti Wizz Air Tamara Mshvenieradze, letecká linka bude premávať dvakrát týždenne v pondelok a v piatok. Prvý let je naplánovaný na 28. marca budúceho roka. "Veríme, že medzi Slovenskom a Macedónskom sú stále putá a dobré vzťahy. Krajina láka nielen pamiatkami, ale aj zaujímavou gastronómiou,“ zdôvodnila plány spoločnosti Wizz Air Mshvenieradze. "Dopyt po tejto linke je veľmi veľký. My tej linke veľmi veríme,“ dodal generálny riaditeľ bratislavského letiska Ivan Trhlík.

 

Bratislavské letisko čakajú aj ďalšie nové linky. Šéf bratislavského letiska však nechcel byť v súčasnosti konkrétny. "Behom krátkeho času oznámime ďalšie letecké spojenia,“ konštatoval Trhlík, podľa ktorého bude tento rok pre bratislavské letisko veľmi úspešný s výrazným nárastom počtu cestujúcich.

 

Spoločnosť Wizz Air do konca novembra tohto roka prepravila takmer 19 miliónov pasažierov. Má 21 prevádzok v 12 krajinách. Obsluhuje 390 leteckých liniek. Na Slovensku už lieta z Košíc a z Popradu.

 

Bratislavské letisko vlani vybavilo celkovo 1 355 625 pasažierov, čo medziročne bolo o 1,3 %, respektíve o 17 453 osôb menej. Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava, a. s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004, disponuje základným imaním vo výške 292,43 mil. eur. História letiska siaha do roku 1946. Spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR spravuje všetky jej akcie od septembra 2014, kedy prevzalo od Fondu národného majetku jeho podiel vo výške 50,30 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies