Z Bratislavy by mohli pribudnúť nové letecké linky do severských destinácii Európy

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 14:52 • 2 min
Z Bratislavy by mohli pribudnúť nové letecké linky do severských destinácii Európy

BRATISLAVA - Kodaň, Oslo či Štokholm - to sú mestá, do ktorých by sa mohlo začať lietať z bratislavského letiska Milana R. Štefánika. Vedenie letiska v slovenskom hlavnom meste sa chce totiž v súčasnosti sústrediť na vytváranie nových leteckých liniek práve na sever Európy.

slovakia

left justify in out

"Je to v tejto chvíli pre nás priorita číslo jedna," uviedol generálny riaditeľ letiska Ivan Trhlík. Dnes ohlásenou novou linkou spoločnosti Wizz Air do bulharskej Sofie sa podľa jeho slov zavŕšilo sústredenie letiska na juhovýchodný sektor Európy. Nasledovať by tak mali krajiny na severe.

 

Trhlík pritom dúfa, že nové letecké spojenie do takejto destinácie by mohlo pribudnúť ešte v tomto roku. Aj keď pripúšťa, že s letmi do tejto oblasti to bude ťažšie, vzhľadom na konkurenciu letov do týchto krajín z Viedne a okolitých štátov.

 

Bratislave však podľa neho nahráva fakt, že škandinávske aerolínie SAS (Scandinavian Airlines) prešli do iného majetkového usporiadania, sú v pomerne značnej strate a potrebujú nové príležitosti. Zároveň podľa Trhlíka dnes už aj tradiční dopravcovia hľadajú segment lowcostových letov, ktoré v minulosti odmietali.

 

"Sústredíme sa na spoločnosť SAS a rokujeme aj s Ryanairom," priblížil Trhlík. V prípade spoločnosti Ryanair je však podľa neho problém v tom, že dopravca len v tomto roku otvára 193 nových destinácií, čiže priority firmy sú iné.

 

V prípade aerolínií Norwegian šéf bratislavského letiska verí, že prostredníctvom slovenského veľvyslanca v Nórsku sa podarí obnoviť rokovania s dopravcom a že sa diskusia niekam pohne. Vo všeobecnosti Trhlík pochválil spoluprácu s ministerstvom zahraničných vecí, ktoré prostredníctvom veľvyslancov v Dánsku, Švédsku a Nórsku pomáha pri riešení nových leteckých spojení.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies