Z boja o americké prezidentské kreslo odstúpil ďalší demokrat - Lincoln Chafee

NETKY.SK • 23 Október 2015, 16:18 • 2 min
Z boja o americké prezidentské kreslo odstúpil ďalší demokrat - Lincoln Chafee

WASHINGTON - Bývalý guvernér amerického štátu Rhode Island, Lincoln Chafee, dnes oznámil, že odstupuje zo súboja o nomináciu Demokratickej strany na kandidáta v prezidentských voľbách v roku 2016.

slovakia

left justify in out

"Po dôkladnom zvažovaní som sa rozhodol ukončiť dnes svoju prezidentskú kampaň," povedal Chafee. Následne vyzval USA, aby sa prestali angažovať vo vojnách v zámorí, čo bolo hlavné heslo jeho predvolebnej kampane.

 

Chafee sa v prieskumoch nachádzal v spodnej časti rebríčka demokratických prezidentských uchádzačov a svoje rozhodnutie oznámil na straníckej akcii vo Washingtone len deň po tom, ako sa kandidátky na prezidenta vzdal viceprezident USA Joe Biden.

 

Ešte pred Bidenom sa v utorok vzdal prezidentskej kandidatúry bývalý americký senátor Jim Webb z Virgínie s tým, že zváži svoju kandidatúru na prezidenta ako nezávislý.

 

Demokrati tak majú na výber už iba z troch uchádzačov o prezidentskú kandidatúru, medzi ktorými jasne vedie bývalá americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová, nasledovaná nezávislým senátorom Berniem Sandersom. Ten má v prieskumoch približne polovičnú podporu ako Clintonová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies