Z bezpečnostných dôvodov uzatvorili kupolu berlínskeho Reichstagu

NETKY.SK • 22 November 2010, 12:22 • 2 min
Z bezpečnostných dôvodov uzatvorili kupolu berlínskeho Reichstagu

Z bezpečnostných dôvodov uzatvorili kupolu berlínskeho Reichstagu

slovakia

left justify in out

img

Nemecký parlament dnes oznámil, že z bezpečnostných dôvodov uzatvoril pre návštevníkov kupolu historickej budovy Ríšskeho snemu (Reichstagu) v Berlíne.
      Presklená kupola, poskytujúca panoramatický výhľad na nemeckú metropolu, bude pre verejnosť neprístupná až do odvolania. Hovorkyňa parlamentu bez ďalších detailov uviedla, že uzavretie súvisí s "bezpečnostnou situáciou".
      Týždenník Der Spiegel cez víkend priniesol informáciu, podľa ktorej islamistické militantné skupiny plánujú vo februári alebo v marci budúceho roku uskutočniť útok na budovu berlínskeho Reichstagu. Teroristická sieť al-Káida a jej blízke skupiny údajne plánujú pri tomto obľúbenom cieli zahraničných i domácich turistov strieľať do ľudí a zajať rukojemníkov.
      Informácia podľa časopisu Spiegel pochádza od informátora z radov islamistov, ktorý upozornil nemecké úrady a podnietil tamojšie ministerstvo vnútra, aby minulý týždeň varovalo pred hrozbou teroristických útokov v Nemecku. Po celej krajine platia od stredy sprísnené bezpečnostné opatrenia na letiskách a železničných staniciach.
      Šéf nemeckého Spolkový kriminálny úrad označil správu časopisu Spiegel za "vysoko špekulatívnu".

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies