Z bezpečnostných dôvodov zrušili výstavu kresieb Charlie Hebdo v Belgicku

NETKY.SK • 22 Január 2015, 16:00 • 2 min
Z bezpečnostných dôvodov zrušili výstavu kresieb Charlie Hebdo v Belgicku

BRUSEL - Múzeum Hergé v belgickom meste Louvain-la-Neuve dnes oznámilo, že z bezpečnostných dôvodov zrušilo výstavu karikatúr na počesť obetí francúzskeho satirického časopisu Charlie Hebdo.

slovakia

left justify in out

Výstava, ktorej vernisáž bola naplánovaná nadnes, mala trvať po dobu jedného mesiaca. Zrušená bola vzhľadom na zvýšenie stupňa bezpečnostnej pohotovosti, ktorým Belgicko reagovalo na nedávne teroristické útoky v Paríži i na rozbitie skupiny belgických džihádistov plánujúcich útoky na políciu.

 

Usporiadatelia výstavy zohľadnili odporúčania mestského úradu a miestnej polície, ktoré upozornili na vznik možných bezpečnostných problémov pre zamestnancov a návštevníkov múzea ako aj pre obyvateľov mesta.

 

Výstava karikatúr v duchu Charlie Hebdo mala vzdať hold redaktorom časopisu, ktorí sa stali obeťou teroristického útoku zo 7. januára. Organizátori nezaradili do výstavy znevažujúce karikatúry, hlavnými ťahákmi mali byť historicky prvé číslo časopisu a posledné z minulého týždňa, ktoré vyšlo v atmosfére celosvetového odsúdenia atentátov z Paríža. Súčasťou výstavy sú aj fotografie zo stretnutí belgického autora komiksov Hergého (vlastným menom Georges Remi) so zavraždenými karikaturistami Wolinskim a Cabuom ako aj rôzne filmové zábery.

 

V stredu sa vedenie múzea stretlo s predstaviteľmi mesta a so zástupcami Úradu pre koordináciu a analýzu hrozieb (OCAM), kde padlo rozhodnutie, že v kontexte súčasných zvýšených protiteroristických opatrení, by výstava kresieb Charlie Hebdo mohla pritiahnuť neželanú pozornosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies