Z Bajkonuru odštartoval Sojuz s trojčlennou posádkou

NETKY.SK • 28 Júl 2017, 19:12 • 2 min
Z Bajkonuru odštartoval Sojuz s trojčlennou posádkou

BAJKONUR - Z kozmodrómu Bajkonur v Kazachstane odštartovala dnes ruská kozmická loď Sojuz, ktorá vezie na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS) troch kozmonautov.

slovakia

left justify in out

Talian Paolo Nespoli, Rus Sergej Riazanskij a Američan Randolph Bresnik majú na orbitálnej základni stráviť päť mesiacov. Let k ISS, ktorá sa momentálne nachádza zhruba 400 kilometrov nad Zemou, má vďaka zrýchlenému letovému režimu trvať iba šesť hodín.

 

Spojenie s ISS sa očakáva v sobotu o 01.01 h moskovského času (00.01 h SELČ), informovala ruská vesmírna agentúra Roskosmos. Sojuz MS-05 vyniesla na obežnú dráhu za približne deväť minút nosná raketa Sojuz-FG, ktorá z Bajkonuru odštartovala o 17.41 h SELČ. Trojica nových kozmonautov zdvojnásobí aktuálnu posádku ISS, ktorú tvoria Rus Fiodor Jurčichin, americký astronaut Jack Fischer a jeho krajanka Peggy Whitsonová, ktorá je veliteľkou stanice.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies