Z Argentínskej väznice sa prekopala na slobodu skupina nebezpečných odsúdencov

NETKY.SK • 22 August 2013, 07:50 • 2 min
Z Argentínskej väznice sa prekopala na slobodu skupina nebezpečných odsúdencov

BUENOS AIRES - Argentína ponúkla vysokú odmenu za pomoc pri dolapení 11 nebezpečných odsúdencov, ktorí sa prekopali na slobodu z prísne stráženej väznice na predmestí Buenos Aires. Zároveň vymenila aj šéfa väzenských zariadení. Napísala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Argentínske úrady ponúkli za dolapenie väzňov odmenu v prepočte vyše 66.000 eur. Celkovo sa z federálnej väznice podarilo v utorok utiecť 13 odsúdencom. Prekopali sa cez betónový múr a prekonali štyri rady oplotenia. Dvoch z nich v stredu chytili.

Medzi väzňami sú okrem Argentínčanov aj dvaja Brazílčania a jeden Paraguajec. Väčšina z nich si odpykávala trest za vraždu, ozbrojenú lúpež, bankovú lúpež a únos. Riaditeľ väzníc Victor Hortel po hromadnom úteku odstúpil z funkcie a 19 dozorcov a inšpektorov postavili mimo službu do skončenia vyšetrovania. Minister spravodlivosti Julio Alak si však vyslúžil kritiku za to, že nahradil Hortela bývalým šéfom väzníc Alejandrom Marambiom, ktorého ľudskoprávni aktivisti obviňujú, že dovolil mučiť väzňov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies