Z areálu v moravských Vrběticiach sa opäť ozývali rany; príčina neznáma

NETKY.SK • 14 December 2014, 14:23 • 2 min
Z areálu v moravských Vrběticiach sa opäť ozývali rany; príčina neznáma

PRAHA - Niekoľko rán sa ozvalo dnes zavčasu ráno z areálu v moravskej obci Vrbětice. Nesprevádzali ich však nijaké záblesky ani dym. Polícia začala preverovať, čo konkrétne rany spôsobilo - jednou z možností je napríklad streľba poľovníkov, píše spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

"Preverujeme, či išlo o výbuch munície, alebo streľbu poľovníka," povedala hovorkyňa polície Lenka Javorková. Naposledy sa overené výbuchy munície ozvali z areálu v piatok, keď sa ozvalo 15-20 neriadených explózií. Posledný zaznel o 22.45 h, sumarizuje internetové vydanie denníka Mladá fronta DNES.
      

Prvý sklad, ktorý mala prenajatý ostravská firma Imex Group, vybuchol ešte 16. októbra. Prenajatý mala aj druhý sklad, ktorý vybuchol 3. decembra. Pri prvom výbuchu zahynuli dvaja zamestnanci firmy.
      

Priestor muničných skladov pri Vrběticiach hermeticky uzatvorila armáda. Vláda do oblasti poslala približne 500 vojakov, aby priestor strážili a nikto doňho nevnikol, než bude areál muničných skladov vyčistený a munícia, ktorá v skladoch je, odvezená do znovuotvoreného skladu v Květnej pri meste Polička.
      

Dvoma výbuchmi muničných skladov vo Vrběticiach sa zaoberá expozitúra Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu v Ostrave. "V prípade explózie prvého skladu možno uvažovať o chybe ľudského faktora pri manipulácii s muníciou. Jednou z vyšetrovacích verzií je v oboch prípadoch takisto spáchanie úmyselného trestného činu," píše sa podľa iDNES.cz v dokumente zhrňujúcom udalosti vo Vrběticiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies