Z anorektičky kulturistkou

NETKY.SK • 30 Júl 2017, 12:01 • 2 min
Z anorektičky kulturistkou

Pred pár rokmi počuli rodičia Nicoly King správu, ktorú si žiaden z rodičov vypočuť nechce. A to, že by sa mali pomaly rozlúčiť so svojou dcérou. V najhoršom období svojho života vážila iba tridsať kilogramov. Vtedy jej začali zlyhávať orgány a stála len krôčik od smrti. Zmena, ktorou prešla je takmer neuveriteľná.

slovakia

left justify in out

Nicola King mala vždy normálnu štíhlu postavu, ale to jej nestačilo. Jej zdravá chuť k jedlu jej zrazu začala pripadať na obtiaž a čím ďalej tým viac sa zameriavala na to, ako vyzerá. Došlo to tak ďaleko, že v šestnástich rokoch sa jej do hlavy ticho vkradla myšlienka na to, že musí jednoducho schudnúť ešte viac. Začala počítať kalórie a ich denný príjem sa snažila zraziť na úplné minimum.

 

obrazok

 

Posledných šesť týždňov predtým, než bola prijatá do nemocnice, už dokonca nejedla nič, len pila vodu. V najhoršom období vážila len 30 kilogramov a začali jej zlyhávať orgány v tele. Rodičia ju teda odviezli do nemocnice, kde jej diagnostikovali poruchu príjmu potravy, anorexiu. V tú chvíľu už vyzerala ako chodiaca kostra. Okrem toho, že by sa podľa nej mohla vyučovať anatómia, vypadali jej skoro všetky vlasy v dôsledku nedostatku živín. Je vlastne takmer až zázrak, že vôbec prežila. Po začatí liečby, keď jej lekári zaviedli umelú výživu sa najprv ohradila a nechcela sa uzdraviť. Podľa svojich slov sa v tú dobu cítila vnútri mŕtva, nevidela teda dôvod prečo by mala žiť ďalej. Dvakrát sa dokonca ocitla v tak zúboženom stave, že lekári upozorňovali rodičov aby sa s dcérou začali pomaly lúčiť, že jej zdravie je tak zdevastované, že nádej na prežitie je minimálna.

 

obrazok

 

Ale asi nad dievčaťom stáli všetci svätí, pretože nakoniec - po polroku stráveného liečbou sa dostala na zdravú váhu a svoj boj s anorexiou vyhrala. Bol to ale beh na dlhšiu trať, ako je šesť mesiacov strávených v nemocnici. Po prepustení premýšľala o tom, čo so svojím životom urobiť ďalej. A novú závislosť našla v cvičení. Začala chodiť do posilňovne. "Je to moja terapia a útek od problémov. Je to oslobodzujúci pocit. Aj v tejto chvíli dostávam svoje telo do extrému, ale v pozitívnom a zdravom slova zmysle," hovorí vyliečená anorektička. Postupom času sa od obyčajného cvičenia dostala až ku kulturistike, ktorej sa teraz venuje už naplno. Došlo to tak ďaleko, že nedávno dokonca vyhrala svoj prvý titul. Jej premena je skoro neuveriteľná a sama Nicola neverila, že sa jej to vôbec podarí. Podľa jej slov ale platí, že keby nebolo jej rodiny a bodybuildingu pravdepodobne by to nikdy nezvládla.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies