Z Afganistanu sa na Slovensko vrátilo 242 vojakov

NETKY.SK • 5 Október 2014, 09:07 • 2 min
Z Afganistanu sa na Slovensko vrátilo 242 vojakov

BRATISLAVA - Časť slovenských vojakov, ktorí pôsobili v misii ISAF, sa uplynulý týždeň vrátila späť do vlasti.

slovakia

left justify in out

Spolu 242 vojakov sa po prílete v stredu (1. 10.) podrobilo lekárskym vyšetreniam. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Balleková.
      

Niekoľko slovenských vojakov ešte zostalo pôsobiť v Afganistane. "V priestore operácie zostáva malá skupina vojakov pripravujúca transformáciu nášho príspevku v prípade schválenia mandátu operácie Resolute Support," doplnila Balleková.
      

Minister obrany Martin Glváč nedávno uviedol, že do novej misie NATO plánuje SR posielať maximálne 66 vojakov v dvoch rotáciách ročne. "Samozrejme, všetko bude závisieť od reálnych potrieb a schválenia mandátu Národnou radou Slovenskej republiky," dodal šéf rezortu obrany. Hlavnou náplňou činnosti slovenských vojakov by mal byť v novej nebojovej misii NATO výcvik a pomoc afganským národným bezpečnostným silám.
      

Slovenskí vojaci ukončili svoje pôsobenie v operácii ISAF už 22. septembra. Pri tejto príležitosti stiahli slovenskú zástavu, ktorá roky viala nad slovenským kempom na základni v Kandaháre.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies