Z 2700 žiadateľov o azyl bolo nakazených nejakou chorobou 50 ľudí

NETKY.SK • 13 August 2015, 14:35 • 2 min
Z 2700 žiadateľov o azyl bolo nakazených nejakou chorobou 50 ľudí

BUDAPEŠŤ - Maďarský Úrad štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) v prvom polroku tohto roka vyšetril vyše 2700 žiadateľov o azyl - z nich v 50 prípadoch odhalil infekciu, informoval denník Napi Gazdaság.

slovakia

left justify in out

Podľa ÁNTSZ medzi nakazeniami, ktoré u migrantov diagnostikovali, bol brušný týfus, paratýfus, vírusová hepatitída typu B a typu C, syfilis, ale aj AIDS.

Orgány nevyšetrujú všetkých registrovaných žiadateľov o štatút utečenca, preto podľa denníka zatiaľ nie je možné vedieť, či hrozí v Maďarsku nákaza.

Doposiaľ s podozrením z infekčnej choroby hospitalizovali väčšiu skupinu migrantov v dvoch prípadoch v budapeštianskej Nemocnici sv. Ladislava. Väčšinu z nich však v krátkom čase po vyšetrení s negatívnym výsledkom prepustili.

 

V Segedíne vyšetrili v nemocnici 18 detí, z nich u dvoch našli nákazu rotavírusom. Zdravotné problémy ďalších detí spôsobilo iné bakteriálne ochorenie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies