YouTuber sa dopustil hanebného činu: Bezdomovcovi spôsobil vážne problémy, teraz čelí žalobe

NETKY.SK • 24 Apríl 2018, 15:00 • 2 min
YouTuber sa dopustil hanebného činu: Bezdomovcovi spôsobil vážne problémy, teraz čelí žalobe

YouTuber známy ako ReSet natočil video, kvôli ktorému ho odsúdili ľudia po celom svete.

slovakia

left justify in out

Kanghua Ren, alebo ReSet, ako si hovorí, sa zaoberá natáčaním rôznych „vtipných“ videí, ktoré následne uverejňuje na sieti YouTube. Tu má stovky tisíc fanúšikov, ktorí jeho počiny pravidelne sledujú. Tentokrát to ale prehnal a to mu dalo pocítiť mnoho z nich.

 

Rodák z Číny, ktorý momentálne žije v španielskej Barcelone, chcel nachytať bezdomovca a tým zabaviť ľudí na internete. Rozhodol sa preto, že mliečnu náplň v známych sušienkach zamení za zubnú pastu a ponúkne ich mužovi bez domova žobrajúcemu na ulici. To aj urobil, ale zrejme nerátal s tým, aké problémy si spôsobí.

 

Ren uverejnil video, na ktorom si bezdomovec od neho berie otvorený balík sušienok. Jeho sledovatelia tento počin ihneď odsúdili. Napriek tomu ním zarobil viac ako 2000 dolárov. Dostalo sa však aj k španielskym prokurátorom a tí vzniesli žalobu za zločin proti morálnej integrite. Necitlivému mladíkovi tak hrozia dva roky väzenia a 30-tisíc eur pokuty, ktoré zaplatí ako odškodné bezdomovcovi.

 

Muž z ulice, ktorého sa Ren takto pokúsil zosmiešniť je bývalým pastorom z Rumunska. Ako uviedol, po zjedení sušienok vracal a bolo mu tak zle, že sa obával o svoj život. Za celý čas, čo nemá domov sa k nemu vraj nikto nesprával takto kruto.

 

Youtuber svoj čin na sociálnej sieti obhajoval veľmi arogantne: "Možno som zašiel priďaleko, ale treba sa na to pozrieť pozitívne: Pomôže mu to aspoň vyčistiť si zuby. Myslím, že si ich nečistil, odkedy sa stal chudobným." Za svoje neprístojné správanie však bude čoskoro pykať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona