YouTube organizuje pre užívateľov filmový festival

NETKY.SK • 20 Január 2012, 08:22 • 2 min
YouTube organizuje pre užívateľov filmový festival

YouTube organizuje pre užívateľov filmový festival - Kultúra Populárny internetový server YouTube organizuje pre svojich užívateľov filmový festival. Desať finalistov sa dostane na prestížny medzinárodný festival v Benátkach.

slovakia

left justify in out

img

Populárny internetový server YouTube organizuje pre svojich užívateľov filmový festival. Desať finalistov sa dostane na prestížny medzinárodný festival v Benátkach.

Prevádzkovatelia video servera YouTube, ktorého vlastníkom je spoločnosť Google, vyhlásili vo štvrtok súťaž o najlepší krátky film v trvaní do 15 minút. Informovala o tom agentúra AP.

Užívatelia budú môcť prihlasovať svoje výtvory od 2. februára do 31. marca. Päťdesiat najlepších postúpi do semifinále. O desiatich finalistoch sa potom rozhodne vo verejnom internetovom hlasovaní.

Pri posudzovaní súťažných videí zohrá kľúčovú úlohu známy britský režisér a producent Ridley Scott. Ten bude predsedať aj porote na 69. ročníku filmového festivalu v Benátkach, ktorá rozhodne o konečnom víťazovi. Diela finalistov budú môcť vzhliadnuť i návštevníci benátskeho festivalu.

Tvorca najlepšieho filmu dostane grant v hodnote 500.000 dolárov (390.000 eur), v rámci ktorého bude môcť nakrútiť film s produkčnou spoločnosťou Ridleyho Scotta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona