YouTube odstránil viac ako 70 000 videí

NETKY.SK • 23 Máj 2022, 17:48 • 2 min
YouTube odstránil viac ako 70 000 videí

SAN BRUNO – Najväčší internetový server na zdieľanie videosúborov, YouTube, zo svojej webstránky stiahol viac ako 70 000 videí a 9 000 kanálov súvisiacich s konfliktom na Ukrajine za porušovanie pravidiel obsahu. TASR správu prevzala z denníka The Guardian.

slovakia

left justify in out

Platforma YouTube sa v Rusku teší veľkej popularite, kde na rozdiel od svojich iných amerických náprotivkov nebola zakázaná. Rusko jej fungovanie nepozastavilo ani po tom, čo zakročila proti prokremeľskému obsahu, ktorý porušoval jej pravidlá. YouTube po začiatku vojny na Ukrajine celosvetovo zablokoval prístup na všetky kanály spájané s ruskými médiami financovanými štátom, ako aj niekoľko ďalších kanálov vrátane účtu prokremeľského novinára Vladimira Soloviova.

 

img

 

Spravodajský kanál YouTube, ktorý pokrýva udalosti na Ukrajine, však má len z tejto krajiny viac ako 40 miliónov videní. „Našou najdôležitejšou úlohou je zabezpečiť, aby ľudia, ktorí hľadajú informácie, našli presné, kvalitné a overené údaje,“ povedal vedúci produktového oddelenia Neal Mohan.

 

Hoci YouTube neposkytol podrobnosti o videách a kanáloch, ktoré boli z jeho webstránky odstránené, Mohan vysvetlil, že väčšina z nich obsahovala ruskú propagandu. V Rusku má YouTube viac ako 90 miliónov používateľov. Podľa Mohana je dôležité, aby platforma v tejto krajine naďalej fungovala, lebo „je miestom, kde môžu ruskí občania získať necenzurované informácie o dianí na Ukrajine“.

 

Možno vás zaujme: Spoločnosť Meta bude zdieľať viac údajov o zacielení politických reklám



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies