YouTube má už viac ako miliardu pravidelných používateľov

NETKY.SK • 28 Marec 2013, 12:26 • 2 min
YouTube má už viac ako miliardu pravidelných používateľov

BRATISLAVA - Portál YouTube.com, ktorý je najrozšírenejšou platformou na prehliadanie videí na svete, pokoril hranicu jednej miliardy pravidelných užívateľov.

slovakia

left justify in out

YouTube tak pravidelne využíva približne každý druhý používateľ internetu. Tento míľnik sa mu podarilo dosiahnuť osem rokov po tom, čo ho vymyslela a spustila trojica Steve Chen, Chad Hurley a Jawed Karim. Už v roku 2006 zaznamenal portál vyše 100 miliónov pozretí videí za jeden deň. YouTube vtedy zaujal spoločnosť Google, ktorá tomuto projekt verila natoľko, že ho v novembri 2006 kúpila za 1,65 miliardy amerických dolárov. V ostatných mesiacoch YouTube pomáha najmä rozšírenie smartfónov a tabletov, vďaka ktorým môžu videá pozerať aj používatelia bez prístupu k stolových počítačom alebo notebookom.

Najpozeranejším videom na YouTube je oficiálny klip k virálnemu hitu Gangnam Style od Juhokórejčana Psya, ktorý za osem mesiacov zaznamenal viac ako 1,4 miliardy pozretí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies