YouTube chystá veľkú zmenu: Za hudbu sa bude platiť!

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 19:01 • 2 min
YouTube chystá veľkú zmenu: Za hudbu sa bude platiť!

SAN FRANCISCO – Najpoužívanejší web s videami YouTube prejde výraznou zmenou. Spúšťa novú hudobnú službu, ktorá za poplatok bude prehrávať hudbu.

slovakia

left justify in out

YouTube chce konkurovať službám Spotify a Pandora, a tak sa rozhodol, že spoplatní hudbu. Užívatelia si budú môcť za poplatok pozerať hudobné videá bez reklám a dokonca aj sťahovať hudbu aj do mobilných telefónov.

 

Ako to bude v praxi vyzerať?

 

YouTube spustí svoju hudobnú službu s názvom YouTube Music Pass koncom tohto leta. Užívateľ po zaplatení mesačného poplatku bude mať prístup k tzv. Premium verzii stránky, kde si bude môcť sťahovať, počúvať a pozerať hudbu bez reklám. Háčik je však v tom, že zmluvu s YouTube musia podpísať všetky vydavateľstvá. Zatiaľ podpísalo 95 percent z nich. Doplatia na to nezávislé štúdiá.

 

Z YouTube zmizne Adele a Radiohead

 

Interpreti, ktorí patria pod vydavateľstvá, ktoré neuzavreli s YouTube zmluvu, budú jednoducho zo stránky vymazaní. Jedná sa napríklad aj o speváčku Adele a skupiny ako Radiohead a Artic Monkeys. Vymazanie videí je podľa denníka Financial Times otázkou niekoľkých dní.

 

Nevymažú však všetky videá na ktorých sú daní interpreti. Google, ktorý je vlastníkom YouTube, zmaže len ich oficiálne kanály s videami. Zostanú aj videá od služby VEVO aj napriek tomu, že obsahujú piesne autorov, ktorí zmluvu nepodpísali.

 

Hudba nezávislých interpretov sa teda nebude dať počúvať v prémiovej časti webu YouTube.

 

Mesačne navštívi YouTube viac ako miliarda ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies