Young Boys vyhrali štvrtý ligový duel v rade

NETKY.SK • 4 December 2014, 11:18 • 2 min
Young Boys vyhrali štvrtý ligový duel v rade

LUZERN - Futbalisti Young Boys Bern, ktorí sú v I-skupine Európskej ligy 2014/2015 súperom ŠK Slovan Bratislava a úradujúceho slovenského majstra dvakrát zdolali (5:0 /doma/, 3:1 na Pasienkoch, pozn.), zvíťazili v stredajšom dohrávanom stretnutí najvyššej švajčiarskej súťaže na trávniku posledného FC Luzern tesne 2:1 (1:0).

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Uliho Forteho si pripísali štvrtý ligový triumf za sebou a v tabuľke Raiffeisen Super League figurujú na 3. mieste s 30 bodmi, za vedúcim FC Bazilej zaostávajú o 8 bodov.

 

"Mladíci" z Bernu viedli už 2:0, keď sa presadili v 41. min japonský legionár Juja Kubo a krátko po zmene strán v 47. min Renato Steffen. Za domácich už iba skorigoval v 69. min Oliver Bozanič. "Vedeli sme, že tento duel nebude pre nás iba prechádzka, hoci Luzern je na poslednom mieste v tabuľke. To sa v stredu večer aj potvrdilo, zápas bol veľmi náročný. Mali sme aj šťastie, že sa nám podarilo zvíťaziť. Spokojný som s výkonom v druhom polčase," hodnotil pre švajčiarske médiá stretnutie v Luzerne kouč YB Bern Uli Forte. 

Bern sa stretne 11. decembra so Spartou Praha o postup do vyraďovacej fázy Európskej ligy. 

Švajčiarsko - Raiffeisen Super League - 17. kolo - streda: 

FC Luzern - Young Boys Bern 1:2 (0:1) 
Góly: 69. Bozanič - 41. Kubo, 47. Steffen, 8817 divákov 
Zostava YB Bern: Mvogo - Hadergjonaj, Von Bergen, Vilotič, Sutter - Bertone, Gajič - Steffen (66. Nikci), Kubo (84. Lecjaks), Nuzzolo (74. Rochat) - Hoarau 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies