Young Angels Košice trápi maródka, klub chce získať zahraničnú posilu

NETKY.SK • 11 December 2018, 12:09 • 2 min
Young Angels Košice trápi maródka, klub chce získať zahraničnú posilu

KOŠICE - Basketbalistky Young Angels Košice sa vo víkendovom stretnutí najvyššej ženskej súťaže proti hráčkam Nitry museli vysporiadať s rozsiahlou maródkou. V zápase uspeli 67:54, no trénerke Zuzane Žirkovej chýbali pre zdravotné problémy Martina Machalová, Petra Bartánusová a Beáta Jassová. Pred Vianocami navyše opustí káder aj Američanka Samantha Logicová, ktorá odchádza domov na sviatky.

slovakia

left justify in out

"Samantha odchádza 20. decembra. Dovtedy by sme chceli aspoň vedieť, či od januára nastúpi na univerzitu v Amerike, alebo za nás ešte odohrá nejaké zápasy začiatkom roka, prípadne aj do konca sezóny. Osobne to vidím tak, že skôr dá prednosť zamestnaniu, aj keď sa jej u nás veľmi páči a cíti sa tu dobre," uviedol generálny manažér klubu Daniel Jendrichovský pre portál basket.sk.

Košičankám patrí v ligovej tabuľke s bilanciou 8 víťazstiev a dve prehry delené druhé miesto s Piešťanmi. Na čele je zatiaľ nezdolaný Ružomberok s 11 víťazstvami. Darí sa im aj v Európskej lige žien (EWBL), kde majú reálnu šancu postúpiť do play-off. Záverečný tretí turnaj základnej časti bude začiatkom januára hostiť práve metropola východu.

"Náš cieľ bol, aby v domácej súťaži dostali čo najväčší priestor mladé hráčky. Máme výborne rozohrané nielen EWBL, ale aj Stredoeurópsku ligu basketbalistiek (CEWL). Rokujeme s Logicovou o predĺžení zmluvy a zvažujeme možnosť získať ďalšiu zahraničnú posilu možno aj na kratšie obdobie, aby sme dokázali vyplniť absencie kľúčových hráčok. Ide o riešenie krízového stavu, keďže nemáme v pláne uberať sa smerom angažovania legionárok tak, ako sme avizovali pred sezónou," skonštatoval Jendrichovský pre basket.sk.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona