Yellenová: Nová finančná kríza za mojej generácie už nebude

NETKY.SK • 28 Jún 2017, 11:52 • 2 min
Yellenová: Nová finančná kríza za mojej generácie už nebude

LONDÝN - Šéfka amerického Federálneho rezervného systému (Fed) Janet Yellenová je presvedčená, že regulátori v bankovníctve dostatočne zlepšili finančný systém a svet už za jej generácie nezažije ďalšiu finančnú krízu.

slovakia

left justify in out

Reformy zrealizované v bankovníctve v posledných rokoch výrazne zvýšili bezpečnosť finančného systému, povedala Yellenová v utorok v prejave na pôde British Academy v Londýne.

 

"Povedala by som, že už nikdy nebude ďalšia finančná kríza? " položila Yellenová rečnícku otázku, na ktorú odpovedala vyjadrením nádeje a presvedčenia, že taká kríza nenastane za jej života.

Časť účastníkov finančného trhu čoraz viac znepokojuje to, že ceny niektorých aktív, ako sú akcie a obytné nehnuteľností, začínajú byť trochu nadhodnotené, a to takým spôsobom, ako boli pred vypuknutím finančnej krízy.

 

Yellenová však uviedla, že finančný systém je schopnejší zvládnuť akékoľvek šoky, ktoré by mohli nastať, ak sa investori začnú zbavovať aktív. "Myslím si, že máme silný bankový sektor, ktorý je dobre kapitalizovaný a má veľa likvidity," konštatovala šéfka Fed-u.

Yellenová zároveň pripustila, že nadchádzajúci odchod Veľkej Británie z Európskej únie pravdepodobne ovplyvní britskú ekonomiku. "Som si istá, že bude obdobie neistoty v otázke, ako sa to vyvinie," konštatovala.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies