Yellenová: Fed nemá žiadny pevný harmonogram zvyšovania úrokových sadzieb

NETKY.SK • 29 September 2016, 08:16 • 2 min
Yellenová: Fed nemá žiadny pevný harmonogram zvyšovania úrokových sadzieb

WASHINGTON - Americká centrálna banka Fed nemá žiadny pevný harmonogram zvyšovania úrokových sadzieb, je však presvedčená, že ekonomika je pripravená na ich zvýšenie do konca tohto roka. Vyhlásila to dnes v americkom Kongrese šéfka Fed Janet Yellenová. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

slovakia

left justify in out

Dodala, že americká ekonomika bude pokračovať vo vytváraní nových pracovných miest, ktoré budú pribúdať "solídnym tempom". Zároveň však upozornila, že tempo prírastku nových pozícií na trhu práce bolo v uplynulých mesiacoch vyššie ako je priemer a táto úroveň nie je dlhodobo udržateľná, mohla by prípadne viesť k prehriatiu ekonomiky.

 

Fed zvýšil svoj kľúčový úrok vlani v decembri z 0,25 % na 0,5 %, ale odvtedy ho nezmenil. Yellenová v Kongrese vyhlásila, že ak sa bude situácia v americkej ekonomike vyvíjať tak, ako doteraz a nevynoria sa žiadne nové riziká, Fed môže zvýšiť kľúčový úrok ešte do konca tohto roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies