Years & Years zverejnili nový videoklip ku skladbe Desire

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 14:36 • 2 min
Years & Years zverejnili nový videoklip ku skladbe Desire

LONDÝN - Britská kapela Years & Years zverejnila nový videoklip ku skladbe Desire, ktorá sa nachádza na ich debutovom štúdiovom albume Communion (2015).

slovakia

left justify in out

O réžiu novinky sa postaral Angličan Fred Rowson. Na verzii piesne, ku ktorej video vzniklo, pracovali so švédskou hudobníčkou Tove Love. Tá do nahrávky naspievala vokály. Frontman zoskupenia Olly Alexander, ktorý si v klipe zameranom na ľudskú sexualitu aj zahral, k nemu na sociálnej sieti Facebook aj na službe Instagram zverejnil sprievodný otvorený list o tejto problematike.


"Mnoho popových videí s mužskou a ženskou interakciou, ktoré som videl, je zvyčajne zameraných na romantiku a to je super. Ja som za romantiku, ale priznajme si. Je tu oveľa viac sexuality a identít, ktoré si zaslúžia trochu žiarivej lásky v pop videu," skonštatoval na úvod 25-ročný rodák z Yorkshire.

 

"Už dlho som chcel urobiť video s niekým z mojej queer rodiny a pri Desire bol ten správny čas. Každé video Years & Years má nejaké podobné prvky, ktoré obsahuje - magické svety, symboliku, pekné svetlá a tentoraz som do tohto mixu chcel pridať sex. Takže áno, homosexuálni ľudia majú sex, ale nie len oni, to všetci ľudia," dodal.


Formácia Years & Years vznikla v roku 2010 v Londýne a okrem Alexandra (vokály, klávesy) ju tvoria rodák z Holandska Emre Türkmen (syntetizátor) a Austrálčan Mikey Goldsworthy (basgitara), ktorých na koncertoch sprevádza bubeník Dylan Bell. Na konte majú EP nahrávky Traps (2013), Real (2014), Take Shelter (2014) a Y & Y (2015) ako aj už spomínanú štúdiovku Communion (2015). Podarilo sa im zvíťaziť v ankete BBC Sound of 2015, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies