Yaya Toure útočí na štvrtý honor pre najlepšieho hráča Afriky

NETKY.SK • 7 Január 2015, 10:09 • 2 min
Yaya Toure útočí na štvrtý honor pre najlepšieho hráča Afriky

LAGOS - Reprezentant Pobrežia Slonoviny Yaya Toure z Manchestru City má šancu štvrtýkrát za sebou vyhrať cenu pre najlepšieho Futbalistu Afriky. Vyhrať v ankete štyrikrát sa doteraz podarilo iba kamerunskému útočníkovi Samuelovi Eto'ovi. Meno víťaza oznámia vo štvrtok v Lagose.

slovakia

left justify in out

Toure figuruje v záverečnej trojčlennej nominácii spolu s útočníkom Gabonu Pierreom-Emerickom Aubameyangom z Borussie Dortmund a nigérijským brankárom Vincentom Enyeamaom z OSC Lille. Víťaza ankety, o ktorom rozhodnú tréneri reprezentačných výberov krajín "čierneho kontinentu", vyhlásia 8. januára v Lagose.

 

Tridsaťjedenročný stredopoliar Toure je v ankete favoritom, v minulej sezóne pomohol Citizens k majstrovskému titulu. Na tróne pre najlepšieho hráča Afriky sedí od roku 2011. Tri tituly ako on získali iba George Weah, ktorý hrával aj za AC Miláno, resp. bývalý stredopoliar Olympique Marseille Abedi Pele.

 

Eto'o vyhral trikrát za sebou v rokoch 2003 až 2005 a potom opäť v roku 2010. "Hetrik" má na konte aj Abedi Pelé v rokoch 1991, 1992 a 1993.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies