Yaya Touré sa stal štvrtýkrát africkým hráčom roka

NETKY.SK • 9 Január 2015, 08:48 • 2 min
Yaya Touré sa stal štvrtýkrát africkým hráčom roka

LAGOS - Stredopoliar Yaya Touré z Pobrežia Slonoviny získal štvrtýkrát v rade ocenenie pre najlepšieho futbalistu Afriky.

slovakia

left justify in out

Opora Manchestru City a národného mužstva Pobrežia Slonoviny dostala v hlasovaní trénerov a kapitánov afrických reprezentácií prednosť pred Gabunčanom Pierrom-Emerickom Aubameyangom z Borussie Dortmund a kapitánom Nigérie Vincentom Enyemom z Lille.

 

Tridsaťjedenročný Touré sa stal najúspešnejším futbalistom v histórii ankety CAF, ktorú vyhlasujú od roku 1970. Štyrikrát ju vyhral aj Samuel Eto´o, nie však bez prerušenia. "Počas celej kariéry mám jedno veľké šťastie. Chcem sa poďakovať všetkým - od fanúšikov cez spoluhráčov, trénerov po funkcionárov. Ďakujem, Afrika," vyhlásil Touré pri ceremoniáli v Lagose. Touré pomohol Manchestru City v roku 2014 k majstrovskému titulu, v 35 stretnutiach strelil 20 gólov. V sezóne 2014/2015 dosiahol deväť gólov v 26 zápasoch za Citizens. 

 

Za najlepší tím Afriky zvolili reprezentáciu Alžírska, ktorá sa na svetovom šampionáte v Brazílii prebojovala až do osemfinále, kde trápila Nemecko. V užšom výbere boli aj Líbya a Nigéria. Za najväčší talent roka zvolili Alžírčana Yacina Brahimiho. Trénerom roka sa stal Kheireddine Madoui, ktorý doviedol ES Setif k triumfu v africkej Lige majstrov. Alžírsky Setif sa stal najlepším klubom roka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies